Verpleeghuis de Lichtenberg


Over Verpleeghuis de Lichtenberg

In een bosrijke en rustige omgeving in Amersfoort ligt verpleeghuis De Lichtenberg. Door de parkachtige ligging, met wandelpaden die ook begaanbaar zijn met rollator en rolstoel, hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid. Op het terrein zelf is een dierenweide met schapen, konijnen, cavia’s en geiten.

Het prachtig ingerichte, ruime en lichte verpleeghuis biedt een prettige woon- en leefomgeving. Er worden allerlei activiteiten en uitstapjes georganiseerd waar u vrijblijvend aan deel kunt nemen.

U kunt er terecht voor somatische en psychogeriatrische zorg. Daarnaast is er een dagcentrum voor mensen met geheugenproblemen.

In De Lichtenberg werken wij met elf woongroepen waar wij kleinschalige verpleeghuiszorg aanbieden. Alle bewoners hebben een eenpersoonskamer.

Afdeling Myosotis is er voor mensen die ernstig ziek zijn en voor mensen in het laatste stadium dementie, die niet thuis kunnen of willen sterven.

Op afdeling 'De Uitkijk' wonen cliënten met de ziekte van Korsakov. Door middel van begeleiding en structuur bieden wij hen een veilige en vertrouwde  omgeving, waar cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.  

Verpleeghuis De Lichtenberg is van oorsprong een protestants-christelijk huis, maar het staat nu uitdrukkelijk open voor alle gezindten. 

Vacatures bij Verpleeghuis de Lichtenberg

Sfeer aan tafel geven bij Dagbehandeling op de Berg

...

Actieve woongroep wilt leuke dingen ondernemen

...

Donderdag filmmiddag zoekt extra hulp

...

Vrijdagochtend schilderclub zoekt nieuwe vrijwilligers

...

Creatievelingen gezocht voor onze leuke crea club op maandagochtend!

...
Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort, Nederland