Big Brothers Big Sisters of RotterdamOver Big Brothers Big Sisters of Rotterdam

Big Brothers Big Sisters zet zich sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Dit doen wij samen met 130 vrijwilligers. Als vrijwilliger spreek je als Big Brother of Sister wekelijks af met je “Little” om samen wat leuks te ondernemen. Zo’n wekelijks moment is van grote waarde voor deze kinderen; even op adem komen, nieuwe dingen ontdekken en door dat beetje extra aandacht neemt vaak ook het zelfvertrouwen toe. Dit gebeurt op basis van twee verschillende programma’s; het School-based mentoring programma (SBM) en het Community-based mentoring programma (CBM).

Tijdens schooluren beschikbaar?
Wanneer je tijdens schooluren beschikbaar bent zetten we je graag in voor het SBM programma. Ben je niet tijdens schooluren beschikbaar? Meld je dan aan voor het CBM programma.

SBM programma
Bij het School-based mentoring programma spreken je Little en jij af op school tijdens schooltijd. Het kind brengt apart van klasgenootjes een uur samen met jou door voor wat extra 1-op-1 aandacht. Wat jullie doen bepalen jullie zelf; samen praten over hoe het gaat op school, lezen, huiswerk maken, knutselen of even naar buiten om te voetballen. Met de persoonlijke aandacht die je tijdens dat ene uurtje per week geeft, kan jij ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen van een kind enorm toeneemt. Hoe bijzonder is dat?

CBM programma
Bij het Community-based mentoring programma spreek je af met je Little na schooltijd of in het weekend. Jullie gaan samen op pad of spreken bij jou thuis af. Naar het museum of theater is natuurlijk hartstikke leuk, maar dit hoeft echt niet elke keer. Kinderen vinden het vaak ook heerlijk om doodgewone dingen te ondernemen zoals samen koken, gezellig kletsen of buiten voetballen. Wat jullie doen maakt niet uit, het draait uiteindelijk om persoonlijke aandacht, het verbreden van de horizon van een kind en een kind motiveren het beste uit zichzelf te halen!

Begeleiding vrijwilligers
In beide programma’s word je als vrijwilliger ondersteund door het team van professionals van Big Brothers Big Sisters of Rotterdam. Je kunt dus altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten. Ook organiseren we intervisieavonden waarbij je met andere vrijwilligers in contact kan komen.

Vacatures bij Big Brothers Big Sisters of Rotterdam

Vanaf 1 uur per week kun jij een kwetsbaar kind ondersteunen!

...
Mathenesserlaan 313A, 3021 HL Rotterdam, Nederland