Nederlandse Genealogische VerenigingOver Nederlandse Genealogische Vereniging

De Nederlandse Genealogische Vereniging, een van de weinige verenigingen in Nederland gericht op familiegeschiedenis, telt ruim 7.000 leden. Leden die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun familie, leden die enthousiast kunnen verhalen over grootse of juist minder bekende daden van eerdere generaties. Het zijn mensen die inventief kunnen omgaan met de informatie die beschikbaar is en geduldig zoeken in de archieven tot ze weer een nieuwe aanwijzing gevonden hebben. Ambassadeurs van familiegeschiedenis die er voor zorgen dat familieverhalen niet verloren gaan.

De NGV is een vereniging waarvan de leden actief zijn op het gebied van de genealogie of familiekunde en de heraldiek, van beginners tot professionals. De NGV is er voor iedereen die interesse heeft in zijn familiegeschiedenis, waar kom ik vandaan?

De NGV houdt zich bezig met activiteiten voor haar leden, het stimuleren van onderzoek, het organiseren van lezingen en cursussen. De vereniging geeft financiële steun aan familiegeschiedenis publicaties en werkt samen met andere verenigingen en instellingen zoals het CBG. Veel leden van de NGV zijn ook als vrijwilliger betrokken bij het reilen en zeilen van de NGV.

Vacatures bij Nederlandse Genealogische Vereniging

Coördinator Webinars

...

Coördinator Social Media

...
Kosterijland 3, 3981 AJ Bunnik, Nederland