Eindhovens MuziekcollectiefOver Eindhovens Muziekcollectief

Het Eindhovens Muziekcollectief is een muziekvereniging in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. De vereniging bestaat uit een harmonie orkest, een slagwerkgroep en een samenspelgroep met veelal jonge leerlingen. 
De huidige vereniging is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen Koninklijk Erkende Harmonie de Eendracht en Sorpretivo (voorheen PTT harmonie).
De vereniging is opgericht op 15 december 1919, dat wil zeggen dat we volgend jaar het 100-jarig jubileum vieren.

Een van onze speerpunten is het opleiden van jonge / nieuwe muzikanten. Sinds een aantal jaren ondersteunen we de blazersklas op basisschool de Boschakker in Tongelre. Leerlingen uit groep 6 krijgen daar een jaar lang, binnenschools, les op een blaasinstrument. Elke donderdagmiddag werken docenten van CKE en onze vereniging samen om de lessen te verzorgen.
Aan het einde van het schooljaar vind er een presentatie plaats in de Ronde en krijgen leerlingen de mogelijkheid hun lessen via een lidmaatschap van het Eindhovens Muziekcollectief voort te zetten. Veelal gebeurd dat op het CKE. Momenteel bestaat onze samenspelgroep (opleidingsorkest) uit 24 leden.

De vereniging draait (uitgezonderd de dirigenten) volledig op vrijwilligers. Op dit moment allemaal uit eigen geledingen. We zijn echter op zoek naar externe ondersteuning, op vrijwillige basis.

Vacatures bij Eindhovens Muziekcollectief

BEN JIJ HET ORGANISATORISCH TALENT DAT WIJ ZOEKEN? BEN JE OP ZOEK NAAR EEN KLUS MET EEN BEGIN EN EEN EIND? Kom dan onze jubileumcommissie ondersteunen!

...

HEB JIJ BESTUURLIJKE KWALITEITEN? WIL JE DIE ALS VOORZITTER INZETTEN VOOR EEN EINDHOVENSE MUZIEKVERENIGING?

...

HEB JIJ HART VOOR MUZIEK? BEN JIJ EEN KEI IN PR? EN BEN JE TOE AAN EEN NIEUWE UITDAGING? Dan zijn wij op zoek naar jou!

...
Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven, Nederland
Weegbree 81, 5684 JC Best, Nederland