Gesprekken voeren online- en of telefonische hulplijn


Omschrijving

Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 900 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische-, chat- en e-mailhulp, zoekt Sensoor mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.

Werkzaamheden
Als vrijwilliger bij Sensoor luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Kennis en ervaringen

 • Interesse in mensen

 • Leergierige en open houding

 • Geen specifieke vooropleiding

Tijdinvestering

 • Gemiddeld vier diensten  waaronder een nachtdienst per maand.

 • Een dagdienst duurt gemiddeld 4 uur, een nachtdienst 6 uur.

 • Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering

 • Intentie om minimaal een jaar te blijven

 • Flexibel inroosteren

Wat biedt Sensoor
Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij Sensoor. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Aanmelding
Meld je aan op de website www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk. Wij nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Zijn we na dit gesprek allebei positief, dan kun je meedoen met de Sensoortraining. Na de training volgt de inwerkperiode. Ook na de training blijf je opleiding en begeleiding krijgen.

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers verspreid over 27 locaties in het hele land. Voor de telefonische-, chat en e-mailhulp zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.

Werkzaamheden
Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Kennis en ervaringen

 • Interesse in mensen

 • Leergierige en open houding

 • Geen specifieke vooropleiding

Tijdinvestering

 • Gemiddeld vier diensten waaronder een nachtdienst per maand.

 • Een dienst duurt gemiddeld 4 uur

 • Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering

 • Intentie om minimaal een jaar te blijven

 • Flexibel inroosteren

Wat biedt de Luisterlijn
Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Aanmelding
Meld je aan op de website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk. Wij nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Zijn we na dit gesprek allebei positief, dan kun je meedoen met de training. Na de training volgt de inwerkperiode. Ook na de training blijf je opleiding, begeleiding krijgen en de mogelijkheid om mee te doen met (landelijke) trainingen.

Hilversum, Nederland Toon kaart