Digitaliseren oude Encyclopedien


Omschrijving

Op Ensie (Encyclopedie sinds 1946) geven we waardevolle Encyclopedische boekwerken een tweede leven door deze te digitaliseren.

Deze werken zijn van onschatbare waarden voor het Nederlands erfgoed en worden veelvuldig in het onderwijs gebruikt. Het digitaliseren van deze vaak lijvige werken, is een tijdrovend proces waar we jouw vrijwillige hulp goed bij kunnen gebruiken.

Hoe werkt dit?
Vrijwilligers krijgen enkele ingescande hoofdstukken uit een Encyclopedie toegestuurd en kunnen dit vanuit huis of klassikaal als onderwijsopdracht op scanfouten gaan verbeteren. Lijkt het jou ook prachtig om parels zoals de Dikke van Dale, de Oosthoekse Encyclopedie of de Katholieke Encyclopedie een tweede leven te geven op het Ensie- platform? Wij zoeken vrijwilligers voor dit grootste digitaliseringsproject! Het is wel noodzakelijk dat je van heel zorgvuldig werken houdt.

Wat krijg je?
Eeuwige roem: Vrijwilligers die een substantiele bijdrage aan het digitaliseren van een boekwerk hebben geleverd, worden in de biografie opgenomen als dankbetuiging.

Ensie heeft een rijke historie en is al een encyclopedie sinds 1946. Medio 2014 is het een open en sociaal platform waar meer dan duizend experts met zeer diverse achtergronden kennis delen.

Tevens geven we op Ensie waardevolle Encyclopedische boekwerken een tweede leven door deze te digitaliseren. Deze werken zijn van onschatbare waarden voor het Nederlands erfgoed en worden veelvuldig in het onderwijs gebruikt.

Het digitaliseren van deze vaak lijvige werken, is een tijdrovend proces waar we jouw vrijwillige hulp goed bij kunnen gebruiken.

Hoe werkt dit? Vrijwilligers krijgen enkele ingescande hoofdstukken uit een Encyclopedie toegestuurd en kunnen dit vanuit huis of klassikaal als onderwijsopdracht op scanfouten verbeteren. Lijkt het jou ook prachtig om parels zoals de Oosthoekse Encyclopedie, Winkler Prins of de Katholieke Encyclopedie een tweede leven te geven op het Ensie platform?

Wij zoeken vrijwilligers voor dit grootste digitaliseringsproject!