Vormgeving en design


Omschrijving

Jij houdt onze website, onze sociale media en onze uitgaven aantrekkelijk met jouw vaardigheden op het gebied van vormgeving.
Green Destinations heeft een website, Facebook en Instagram pagina’s, PowerPoint presentaties en uitgaven (brochures) waarmee duizenden mensen worden geïnspireerd om bij te dragen aan groene, schone en verantwoorde vakantiebestemmingen. Dit werkt alleen goed met een inspirerende vormgeving. Hier kun jij voor helpen zorgen.
Om je werk goed te kunnen doen heb je ervaring nodig met graphic design software. Dit wordt begeleid door een van de andere leden van het team, die ervaring heeft met graphic design software.

Green Destinations is een non-profit organisatie voor een “groen”, duurzaam en verantwoord toerisme. Wij zetten ons in voor het behoud van de typische eigenschappen van bestemmingen die vaak in het gedrang komen door ontwikkeling van toerisme: milieu, natuur en landschap, plaatselijke cultuur en traditie. Ook vragen wij aandacht voor dieren in het toerisme.

Ons team bestaat uit acht medewerkers (w.o. vrijwilligers) en studenten uit allerlei landen die in een plezierige, informele sfeer samenwerken. Wij hebben een paar mooie kamers in het historische pand Princehof, Rapenburg 8, Leiden.

Wij hebben de afgelopen drie jaar een wereldwijd netwerk van deskundigen opgezet die toeristische bestemmingen kunnen helpen bij het verbeteren van allerlei aspecten van duurzaamheid.
Wij hebben informatie verzameld over diverse onderwerpen, voor bijna 2000 toeristische bestemmingen. Veel van deze informatie wordt beheerd in een database. Deze informatie is van groot belang bij enkele van onze programma's:
• de “Sustainable Destinations Top 100”, een wereldwijde competitie voor bestemmingen;
• de “Green Tourism Solutions”, een selectie van technische oplossingen;
• een online platform voor beoordeling, evaluatie en bestemmingen;
• een nieuw plan voor dit jaar: een Groene Vakantiekaart.