Projectmedewerk(st)er EHBO (vrijwillig)


Omschrijving

De missie van het Rode Kruis is: EHBO voor iedereen, door iedereen. Het EHBO biedt diverse gecertificeerde EHBO-cursussen aan, zowel een uitgebreide basiscursus als ook EHBO-cursussen voor specifieke doelgroepen, zoals baby’s en kinderen. Ook vrijwilligers binnen het Rode Kruis volgen regelmatig EHBO-bijscholingen om goed getraind te blijven. Vanwege uitbreiding van het aantal cursussen zoeken we voor het district Zaanstreek-Waterland een:

Projectmedewerk(st)er EHBO


Wat ga je doen?
Je helpt 4 tot 6 uur per week mee met de organisatie van de cursussen, het afhandelen van aanmeldingen, het beantwoorden van vragen van belangstellingen en cursisten en onderhoudt contact met EHBO-instructeurs. Daarnaast ben je inzetbaar bij promotionele werkzaamheden voor EHBO-cursussen binnen het district. Je werkt in een klein team (1 projectleider, 2 administratieve medewerkster) en kunt grotendeels vanuit huis werken.
Wie zoeken we?
Je hebt administratieve ervaring of wilt graag meer ervaring opdoen. Je bent accuraat, kunt goed overweg met geautomatiseerde systemen en je hebt kennis van Word en Excel. Je bent proactief, werkt graag zelfstandig en je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk (mail) of mondeling (telefoon). Je hebt 4-6 uur beschikbaar, bij voorkeur verdeeld over 2 vaste dagdelen.


Wat bieden we?
Boeiend en uitdagend vrijwilligerswerk waarin je (meer) werkervaring kunt opdoen en veel contacten hebt. Je maakt deel uit van een gezellig team van vrijwilligers. Naast het vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding, geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.


Interesse?
Je kunt direct reageren door je motivatie en CV te sturen naar [email protected] Wil je eerst wat meer informatie/toelichting, dan kun je contact opnemen met Frans van Loenhout 0623366906
We hopen je snel te ontmoeten!
Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Gedreven door onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Voor velen staat ons embleem voor directe hulp aan mensen in nood: in conflictgebieden, na rampen en in eigen land. Onze kracht? Onze vrijwilligers.

Missie
Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen.
Visie
Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. Op basis van respect en medemenselijkheid.