Regiocoördinator Gilze en Rijen


Omschrijving

Stichting Leergeld is een particuliere regionale organisatie met uitsluitend vrijwilligers. Ouders kunnen bij Leergeld een aanvraag doen voor een ondersteuning aan hun kinderen. Dat zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die vanwege gebrek aan financiële middelen binnen het gezin, niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Wij werken in de gemeente Aalburg, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem.

Wat doet Leergeld?
Leergeld helpt – als laatste vangnet – kinderen, zodat ze kunnen meedoen. Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen mee kunnen doen door de kosten (of een gedeelte daarvan) direct te betalen aan de school, de club of de leverancier van spullen. Ouders doen via de website een aanvraag bij Leergeld en een Leergeld vrijwilliger gaat daarna bij de ouders thuis op bezoek.

Wat kan jij daaraan bijdragen?
De regiocoördinator is het gezicht en aanspreekpunt van Leergeld in de gemeente Gilze en Rijen. Je hebt contacten met beleidsmedewerkers van gemeenten, met verenigingen, instellingen en scholen om Leergeld en vooral wat Leergeld doet bij iedereen onder de aandacht te brengen. Je zoekt naar mogelijkheden voor samenwerking en sponsoring.

Wat mag je als vrijwilliger verwachten?

 • Een prettige werkomgeving in een gezellig team van mensen met uiteenlopende achtergrond met hetzelfde idee: kinderen te helpen die (tijdelijk) niet zonder een steuntje in de rug kunnen.
 • Voldoening als je mooie resultaten hebt geboekt.
 • Een door de belastingdienst toegestane vrijwilligersvergoeding.

Welke uitdagingen kom je in de functie tegen?

 • Je geeft voorlichting aan potentiële aanvragers, verwijzers en mogelijke sponsoren over Leergeld in relatie tot de effecten van armoede op kinderen.
 • Je bent betrokken bij sponsoractiviteiten.
 • Je voert projecten in je regio uit en houd je op de hoogte van de voorzieningen in je regio.
 • Je informeert regelmatig de algemeen coördinator over de dagelijkse praktijk in het werkveld.
 • Lid van de PR commissie en verantwoordelijk voor het verspreiden van foldermateriaal.
Wat verwachten wij van jou?
 • Enthousiasme om iets voor een andere te willen betekenen.
 • Zelfstandig kunnen werken en nauwkeurig in afspraken maken.
 • Netwerken en enigszins bekend in de gemeente Gilze en Rijen.
 • Voor enige tijd je willen binden aan Leergeld West-Brabant Oost.
Voel je je aangesproken voor de functie regiocoördinator? Stuur dan een e-mail met een korte motivatie en je cv naar [email protected] Geef even aan wanneer je wel/niet bereikbaar bent. Je krijgt altijd een terugkoppeling!

Stichting Leergeld West-Brabant Oost (leergeld WBO) is in 2003 gestart in de gemeente Oosterhout met als doel kinderen uit minimagezinnen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar te ondersteunen bij deelname aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Inmiddels doen wij dat in de gemeenten: Aalburg, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze-Rijen, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem.

5126 Gilze, Nederland Toon kaart

Rijen, Nederland Toon kaart

Oosterhout, Nederland Toon kaart