Hoofd social media


Omschrijving

Tijdbesteding : 4 uur per week.
Functieomschrijving + doelstelling:
Als Hoofd Social Media ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het social media team. Het team heeft als doel om Stichting Earlybirds en het mooie werk dat we doen zichtbaar te maken op alle bekende social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.
Door veel wisselingen in het team, hebben we op dit moment onvoldoende capaciteit om alle kanalen (optimaal) in te zetten. Hier willen we graag verandering in, maar daar hebben we meer vrijwilligers voor nodig. Dit betekent dat je in het begin zelf ook meewerkt in het team en je ook bezig houdt met het plaatsen van berichten.

Taken
– Verder uitwerken van een social media plan.
– Je maakt een jaarplanning en coördineert (en uniformeert) alle uitingen op de diverse kanalen.
– Zorgen voor een duidelijke taakverdeling binnen het team.
– Regulier overleg met je team.
– Beheerder van social media kanalen.
– Bedenken/initiëren van nieuwe acties voor op social media

Te behalen successen:
– Naast Facebook ook meer activiteit/zichtbaarheid creëren op de andere social media kanalen.
– Het aantal likes en volgers verhogen.

Extra informatie:
Voor jou heeft social media geen geheimen. We zoeken iemand die ons een stap verder kan brengen op social media, met name op Instagram en Twitter. Facebook loopt op het moment wel goed. We zoeken iemand die de juiste tone of voice weet te kiezen voor onze doelgroepen.

Je sparringspartner is de coördinator van de afdeling communicatie.

De functie is op vrijwillige basis.

Solliciteren kan uitsluitend via mail met daarin naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, om welke functie het gaat, motivatie en werkervaring naar [email protected]

Stichting Earlybirds is een non-profitorganisatie met zo'n 300 vrijwilligers, die tot doel heeft het maken van fotoreportages van prematuur geboren kinderen in ziekenhuizen. Deze kindjes worden geboren met een geboortetermijn van 24 tot 37 weken en zullen nog minimaal 3 weken in het ziekenhuis verblijven.

Ouders van een prematuur hebben het zwaar. De angst of alles wel goed zal gaan, de ritjes heen en weer naar het ziekenhuis, de vermoeidheid. Stichting Earlybirds wil ouders een lichtpuntje geven in deze zware tijd door een professionele fotoshoot te verzorgen. De kindjes worden gefotografeerd zoals ze zijn, niet geposeerd. Onze professionele fotografen kunnen fotograferen in de moeilijke lichtomstandigheden op neonatologieafdelingen, kunnen de foto's zo maken dat het kind centraal staat en niet alle slangetjes, monitoren etc, en ouders komen met het gehele gezin op de foto, iets wat er in de hectiek van het moment vaak niet van komt.

Wij zijn hard op zoek naar verschillende vrijwilligers in verschillende functies.