Grafisch vormgever


Omschrijving

Als vormgever ga je aan de slag in ons grafisch team. Dit bestaat momenteel uit zo’n 6 vormgevers, maar we kunnen wat extra capaciteit gebruiken. Je ontvangt de opdrachten via het hoofd grafisch. Het grafisch team is een van de 7 teams onder de afdeling Communicatie.

Tijdsinvestering:

Circa 1 uur per week. Tijdens evenementen, zoals beurzen of het introduceren van nieuwe producten of diensten, kan dit meer zijn.

Je gaat aan de slag in een team van zo’n 6 vormgevers. Als er grafische opdrachten binnenkomen bekijkt het hoofd grafisch aan wie de opdracht gekoppeld kan worden. Gemiddeld krijg je 1 a 2 opdrachten per maand. De drukte is erg afhankelijk van bijvoorbeeld het plaatsvinden van beurzen of het introduceren van nieuwe producten of diensten. Dan komen er vaak meer nieuwe opdrachten binnen.

Functieomschrijving:

Het opmaken van promotiemateriaal voor de stichting. Je ontvangt hiervoor input in de vorm van een ingevuld grafisch formulier (digitaal). Soms gaat het om de aanpassing van een huidige flyer of folder, een andere keer gaat het om het opmaken van een nieuwe flyer of kaart. Je maakt hierbij gebruik van de bekende vormgevingsprogramma’s van Adobe: Indesign, Photoshop en Ilustrator.

Je werkt volgens de huisstijl van Earlybirds.
Na een eerste opmaak is er vaak nog een correctieronde voordat het ontwerp definitief.

Vereisten:

– ervaring met vormgevingsprogramma’s van Adobe: Indesign, Illustrator en Photoshop.
– tijd op opdrachten tijdig op te pakken
– scherp op details
– affiniteit met onze stichting

Aanvullende informatie:

De functie is op vrijwillige basis.

Solliciteren kan uitsluitend via mail met daarin naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, om welke functie het gaat, motivatie en werkervaring naar [email protected]

Stichting Earlybirds is een non-profitorganisatie met zo'n 300 vrijwilligers, die tot doel heeft het maken van fotoreportages van prematuur geboren kinderen in ziekenhuizen. Deze kindjes worden geboren met een geboortetermijn van 24 tot 37 weken en zullen nog minimaal 3 weken in het ziekenhuis verblijven.

Ouders van een prematuur hebben het zwaar. De angst of alles wel goed zal gaan, de ritjes heen en weer naar het ziekenhuis, de vermoeidheid. Stichting Earlybirds wil ouders een lichtpuntje geven in deze zware tijd door een professionele fotoshoot te verzorgen. De kindjes worden gefotografeerd zoals ze zijn, niet geposeerd. Onze professionele fotografen kunnen fotograferen in de moeilijke lichtomstandigheden op neonatologieafdelingen, kunnen de foto's zo maken dat het kind centraal staat en niet alle slangetjes, monitoren etc, en ouders komen met het gehele gezin op de foto, iets wat er in de hectiek van het moment vaak niet van komt.

Wij zijn hard op zoek naar verschillende vrijwilligers in verschillende functies.