Coördinator Fondsenwerving (vrijwillig)


Omschrijving

Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie. Maar om dat te kunnen blijven doen is er geld nodig. Niet alleen voor de grote internationale projecten maar ook om de lokale activiteiten te ondersteunen. Daarom zijn wij binnen ons district Zaanstreek-Waterland op zoek naar een:

                                                  Coördinator Fondsenwerving (vrijwillig)

Wie ben jij?
• Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze uit;
• Je hebt kennis van en ervaring met fondsenwerving;
• Je bent communicatief vaardig en straalt enthousiasme uit;
• Je beschikt over een lokaal netwerk op het gebied van fondsenwerven of bent in staat dit te realiseren;
• Kan zowel strategisch denken als hands-on uitvoeren
• Je bent proactief

Wat ga je doen?
Initiëren van fondsenwervende activiteiten in het district
Ondersteuning bieden bij landelijke fondsenwervende projecten
Schrijven van project aanvragen
Creatief en meedenken over nieuwe projecten/evenementen
Netwerk opbouwen, uitbreiden én onderhouden

Wat krijg je er voor terug?                                                       

Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk!

Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Als vrijwilliger kun je tevens gratis lid worden van het Rode Kruis.

Interesse?
Stuur dan je CV en een motivatie naar: [email protected] Wil je eerst wat meer informatie/toelichting, dan kun je ook bellen met Frans van Loenhout 0623366906
Wij hopen je snel te ontmoeten!

Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Voor velen staat ons embleem voor directe hulp aan mensen in nood: in conflictgebieden, na rampen en in eigen land. Onze kracht? Onze vrijwilligers.

Missie
Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen.
Visie
Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. Op basis van respect en medemenselijkheid.