Digitaliseren Katholieke Encyclopedie


Omschrijving

Over Ensie

Op Ensie (Encyclopedie sinds 1946) geven we waardevolle Encyclopedische boekwerken een tweede leven door deze te digitaliseren. Deze werken zijn van onschatbare waarden voor het Nederlands erfgoed en worden veelvuldig in het onderwijs gebruikt. Het digitaliseren van deze vaak lijvige werken, is een tijdrovend proces waar we jouw vrijwillige hulp goed bij kunnen gebruiken.

Digitaliseren Katholieke Encyclopedie

De Katholieke Encyclopedie is een Nederlandstalige algemene encyclopedie waarvan twee drukken verschenen. Deze eerste druk bestaat uit 25 delen: 24 delen met een aanvullings- en registerdeel. Deze encyclopedie is geschreven in oudere spelling (1933).

Het boek bevat een schat aan informatie voor degene die Katholiek gelovig is, gezien het feit dat de Encyclopedie vanuit een katholiek perspectief is geschreven. De standpunten in de ethische artikelen komen in hun geheel gezien in grote mate overeen met de huidige, door de Katholieke Kerk ingenomen standpunten. De artikelen over politici, wetenschappers en kunstenaars zijn relatief neutraal.

Hoe werkt het?

Vrijwilligers krijgen enkele ingescande hoofdstukken uit een Encyclopedie toegestuurd en kunnen dit vanuit huis op scanfouten verbeteren. Het is wel noodzakelijk dat je van heel zorgvuldig werken houdt.
Lijkt het jou ook leuk en leerzaam om deze Encyclopedie samen met ons te digitaliseren en
heb je minimaal 4 uur per week tijd? Stuur dan nu een bericht naar Ensie via deze website of naar [email protected]

Wat krijg je?

Eeuwige roem: Vrijwilligers die een substantiële bijdrage aan het digitaliseren van een boekwerk hebben geleverd, worden in de biografie opgenomen als dankbetuiging.

Ensie heeft een rijke historie en is al een encyclopedie sinds 1946. Medio 2014 is het een open en sociaal platform waar meer dan duizend experts met zeer diverse achtergronden kennis delen.

Tevens geven we op Ensie waardevolle Encyclopedische boekwerken een tweede leven door deze te digitaliseren. Deze werken zijn van onschatbare waarden voor het Nederlands erfgoed en worden veelvuldig in het onderwijs gebruikt.

Het digitaliseren van deze vaak lijvige werken, is een tijdrovend proces waar we jouw vrijwillige hulp goed bij kunnen gebruiken.

Hoe werkt dit? Vrijwilligers krijgen enkele ingescande hoofdstukken uit een Encyclopedie toegestuurd en kunnen dit vanuit huis of klassikaal als onderwijsopdracht op scanfouten verbeteren. Lijkt het jou ook prachtig om parels zoals de Oosthoekse Encyclopedie, Winkler Prins of de Katholieke Encyclopedie een tweede leven te geven op het Ensie platform?

Wij zoeken vrijwilligers voor dit grootste digitaliseringsproject!