Secretaris


Omschrijving

Voor onze patiëntenorganisatie zijn wij op zoek naar een secretaris voor het dagelijks bestuur.

De rol van de secretaris is als volgt ingericht:

  • Samen met de voorzitter en penningmeester verantwoordelijk voor de dagelijkse voortgang binnen de vereniging (deze drie vormen het Dagelijks Bestuur).
  • Verantwoordelijk voor de correspondentie van de vereniging.
  • Houdt toezicht op de algemene gang van zaken binnen de vereniging
  • Verantwoordelijk voor de verslaglegging van de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering.
  • Houdt toezicht op in- en externe publicatie en het verspreiden ervan.
  • Coördineert de dagelijkse werkzaamheden van het administratiekantoor.

Het uitoefenen van de secretarisfunctie vergt ongeveer 8 uur per week. Het bestuur vergadert ongeveer tien keer per jaar.

Sarcoidose.nl is op zoek naar jou!

Sarcoidose.nl is de patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met sarcoïdose. Het is een landelijke vereniging met ongeveer 2.300 leden.

Sarcoïdose is een zeldzame ziekte waarbij overal in het lichaam ontstekingen kunnen ontstaan. De oorzaak is niet bekend en er is geen medicijn dat sarcoïdose kan genezen. Omdat de klachten van sarcoïdose heel divers zijn, wordt het niet zo snel ontdekt. Bij sommige mensen duurt het wel 20 jaar voordat ze de juiste diagnose krijgen!

Onze vereniging heeft een regio-organisatie en een communicatie-organisatie en natuurlijk ook een bestuur. Binnen al deze onderdelen liggen er verschillende taken op je te wachten. Je inzet kan varieren van een halve dag per maand tot een dag in de week, afhankelijk van de functie.

Wij vinden dat vrijwilligerswerk vooral leuk moet zijn en dat lukt het best als je iets kunt doen wat bij je past. We bieden je daarom een enthousiaste groep medevrijwilligers, een inwerktraject, een jaarlijkse training en natuurlijk veel voldoening. Zet jij je kwaliteiten in voor mensen met sarcoïdose?