Voorlichter Werk


Omschrijving

Voor veel mensen met sarcoïdose is werken een hele opgave. Vooral de vermoeidheid speelt daarin een grote rol.  Ook de grilligheid van het ziektebeeld speelt daarin mee. 

De complexe regelgeving levert voor onze leden veel onzekerheid en stress op. In onze werkgroep (5 vrijwilligers) krijgen we vragen als:

  • Hoe kan ik me voorbereiden op de WIA keuring?
  • Wat kan ik doen als mijn bedrijfsarts mijn beperking niet goed inschat?
  • Wat vertel ik mijn werkgever?
  • Hoe kan ik zorgen dat ik mijn werk zo goed mogelijk kan volhouden? 

De werkgroep vergadert twee keer per jaar.

Ben jij op de hoogte van deze regelgeving of heb je zelf ervaring op dit gebied? Met vier tot acht uur in de maand kun jij het verschil maken voor deze leden! 

Sarcoidose.nl is op zoek naar jou!

Sarcoidose.nl is de patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met sarcoïdose. Het is een landelijke vereniging met ongeveer 2.300 leden.

Sarcoïdose is een zeldzame ziekte waarbij overal in het lichaam ontstekingen kunnen ontstaan. De oorzaak is niet bekend en er is geen medicijn dat sarcoïdose kan genezen. Omdat de klachten van sarcoïdose heel divers zijn, wordt het niet zo snel ontdekt. Bij sommige mensen duurt het wel 20 jaar voordat ze de juiste diagnose krijgen!

Onze vereniging heeft een regio-organisatie en een communicatie-organisatie en natuurlijk ook een bestuur. Binnen al deze onderdelen liggen er verschillende taken op je te wachten. Je inzet kan varieren van een halve dag per maand tot een dag in de week, afhankelijk van de functie.

Wij vinden dat vrijwilligerswerk vooral leuk moet zijn en dat lukt het best als je iets kunt doen wat bij je past. We bieden je daarom een enthousiaste groep medevrijwilligers, een inwerktraject, een jaarlijkse training en natuurlijk veel voldoening. Zet jij je kwaliteiten in voor mensen met sarcoïdose?