Vrachtwagenchauffeur (CE) Voedselbank Rotterdam


Omschrijving

Vrijwilligerswerk Voedselbank Rotterdam: chauffeurs met groot rijbewijs (CE)

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met betekenis? Wil je je inzetten voor de meest kwetsbaren in Rotterdam en omgeving? De Voedselbank Rotterdam zoekt vrijwilligers!

Op maandag, vrijdag & zaterdag rijd je in onze vrachtwagen met trailer voor de Voedselbank ritten, waarbij je voedsel ophaalt bij onze leveranciers. Vervolgens rijd je op vrijdag de voedselpakketten uit naar de meer dan 30 uitdeelpunten verspreid over Rotterdam.

Maandag, vrijdag & zaterdag. We kunnen in overleg bepalen op welke dagen jij bij ons komt werken.

Taken en verantwoordelijkheden

Voedselpakketten transporteren per vrachtwagen

Over onze organisatie

Onze missie is namelijk het verstrekken van voedselpakketten aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. Wij bieden dus direct voedselhulp aan de minderbedeelden en voorkomen daarnaast verspilling van goed voedsel. Een eervolle taak.
We doen dit met ongeveer 230 man, verdeeld over de dagen van de week.

Interesse in deze vacature?

Reageer dan via de solliciteer button of stuur je motivatie en CV naar [email protected] Voor meer informatie kun je contact opnemen op telefoonnummer 010-7271071.

Doelstelling van de Stichting Voedselbanken Nederland Regio Rotterdam:
Het uitoefenen van voedselbankactiviteiten en het tegengaan van verspilling van voedsel.
Het beleidsplan van de Stichting Voedselbanken Nederland Regio Rotterdam is er op gericht dat we mensen, die hiervoor in aanmerking komen, zonder in acht neming van geloof, ras, overtuiging en/of wat dies verder zij, tijdelijke hulp bieden in de vorm van een aanvullend voedselpakket.

Bij de Voedselbank Rotterdam werken meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers.

De bedrijfsvoering bestaat uit de logistieke keten van inzameling, ompakken en uitgifte van voedsel(pakketten) met ondersteunende afdelingen zoals werving, financiele en logistieke administratie, transport en personeelszaken. Ook is er een tweedehands winkeltje en een fietsenmaker in onze organisatie opgenomen.

Aan het hoofd van de stichting staat het bestuur en een algemeen directeur die de organisatie aanstuurt. Verder bestaat de organisatie uitsluitend uit vrijwilligers die zich wekelijks, belangeloos, een aantal halve of hele dagen ter beschikking stellen voor de uitvoering van alle werkzaamheden zowel administratieve als productiewerkzaamheden. Hiervoor zijn een kantoorpand en een productieloods beschikbaar waar met name in de productie op meerdere dagen gewerkt wordt van ’s-morgens 06.00 uur tot ’s-middags 16.00 uur. In dat kader is de Voedselbank eigenlijk een productiebedrijf zonder beloningssysteem.We zijn gevestigd aan de Keileweg 65a in Rotterdam.

De Voedselbank Rotterdam is bij het realiseren van haar doelstellingen volledig afhankelijk van giften en donaties. Incidenteel krijgen we een bijdrage vanuit de overheid in de vorm van een subsidie. Veel particulieren, bedrijven en instellingen dragen ons een warm hart toe en er komt steeds meer begrip voor onze situatie, want er is heel veel geld nodig om alle kosten te kunnen dekken, zoals: verzekeringen, brandstof, onderhoud auto’s en huur.

Keilestraat 9, 3029 BP Rotterdam, Nederland Toon kaart