Community manager


Omschrijving

De organisatie: Young & Fair
Young & Fair is een Nederlandse organisatie voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over duurzame consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

Het team: Communicatieteam
Het communicatieteam bestaat uit een groep mensen met allerlei verschillende achtergronden en vaardigheden. Zo zijn er bloggers, videografen, grafisch vormgevers en community managers. Samen zorgt het team voor alle externe communicatie van Young & Fair. Door steeds nieuwe plannen te maken en nieuwe communicatiemiddelen in te zetten proberen we zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Door ons in te leven in onze volgers en altijd positief te communiceren maken we steeds meer jongeren bewust van eerlijke handel en duurzaamheid! Het communicatieteam ondersteunt daarnaast ook de verschillende projectteams met bijvoorbeeld de social media en grafisch vormgeving waardoor je als teamlid de hele organisatie leert kennen!

De functie
Als community manager ben jij verantwoordelijk voor de social media van Young & Fair. Jij houdt de pagina’s up to date en beantwoord alle berichten. De content voor op de pagina’s krijg je aangereikt vanuit het communicatieteam. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf content zoeken en delen. Verder heb je nauw contact met de community manager van de Fair Fashion Festival pagina’s om te zorgen dat deze pagina’s altijd met elkaar afgestemd zijn.

Waar jij je mee bezig gaat houden

 • Je beheert je de sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
 • Content delen van Young & Fair.
 • Contact houden met de andere community manager voor afstemming over de pagina’s.
 • Meedenken met het communicatieteam over thema’s en andere ideeën.
 • Samen met het team bedenken hoe we jongeren het beste kunnen bereiken.

Wat wij van jou verwachten

 • Enthousiasme voor het delen van kennis over duurzaamheid onder jongeren.
 • Een gevoel voor media en beeld.
 • Affiniteit met duurzaamheid en eerlijke handel.

Tijd
De functie neemt zo’n vier tot acht uur per week in beslag. Daarnaast is er een keer in de maand een vergadering.

Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over eerlijke consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

De evenementen van Young & Fair zijn bedoeld om vragen op te roepen en bewustzijn te creëren, niet om met een vinger te wijzen en te corrigeren. Wij gaan niet op de barricade staan, maar zoeken toenadering in een dialoog en het bouwen van relaties.

De organisatie wordt volledig gerund door vrijwilligers, inclusief het bestuur. Young & Fair bestaat uit ongeveer 90 actieve vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn verdeeld over tien teams en zes activiteiten. In 2016 hebben we, in het kader van professionalisering, onze focus verscherpt en drie focusgebieden gedefinieerd: food, fashion en finance.

Wij organiseren o.a. de volgende evenementen:

 • Fair Fashion Festival
 • Gastlessen op middelbare scholen
 • Max Havelaar Lecture
 • Young & Fair Masterclass
 • Young & Fair Weg

Utrecht, Nederland Toon kaart