Coördinatoren Fair Food event


Omschrijving

De organisatie: Young & Fair
Young & Fair is een Nederlandse organisatie voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel en duurzaamheid. Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over duurzame consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

Het evenement
Young & Fair richt zich in haar communicatie over duurzaamheid op drie pijlers; Fashion, Finance en Food. Deze laatste pijler willen we een grotere rol geven wat betekend dat er een nieuw evenement gevormd gaat worden! In dit evenement laten we aan de ene kant zien hoeveel er al gebeurd op het gebied van eerlijk en duurzaam voedsel maar bekijken we ook wat er allemaal nog verbeterd kan worden en geven we de vloer aan de mensen en organisaties die plannen hebben voor deze verbetering. Een concept voor dit evenement ligt klaar maar dit moet nog worden uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan. Als coördinator heb je dus de unieke mogelijkheid om dit eerste Food event vorm te geven!

Het Team
Het food event zal georganiseerd worden door een team van vijf mensen. De precieze functies zullen later vastgesteld worden afhankelijk van de invulling van het evenement maar enkele taken moeten in ieder geval verdeeld worden. Namelijk; communicatie, financiën, het programma en de logistiek. Samen met de projectleider zullen de vier coördinatoren deze taken uit gaan voeren. In het begin gaat het hele team aan de slag met het uitwerken van een plan voor het event. Jullie zorgen voor een evenement plan dat anders is dan bestaande evenementen en dat tegelijkertijd in lijn is met de visie van Young & Fair. Daarna gaan jullie uiteraard bezig met de uitvoering van het alle eerste Young & Fair Food event! Hierbij zal iedereen zijn eigen taken hebben maar zal er uiteraard ook veel samen worden gewerkt.

Wat wij van jou verwachten:

 • Gestructureerd en sterk in behouden van het overzicht
 • Communicatief vaardig en goed in teamverband kunnen werken
 • Proactieve inzet en can-do mentaliteit
 • Affiniteit met duurzame consumptie en eerlijke handel
 • Eens per twee weken aanwezig zijn bij de vergadering
 • Beschikbaar voor minstens een jaar
 • Pré: contacten binnen de duurzame Food sector
 • Pré: ervaring met het organiseren van evenementen

Wat wij jou bieden:

De kans om een gloednieuw evenement vorm te geven.
Bouwen aan je netwerk in de duurzaamheidswereld
Een geweldige en leerzame aanvulling op je cv!
Werken in een ambitieus, jong en enthousiast team
Ondersteuning en (waar nodig) begeleiding door professionals
Een kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij

Tijd:
De functie zal gemiddeld 4 tot 6 uur per week in beslag nemen. Houd er rekening mee dat naarmate het evenement nadert, je waarschijnlijk meer tijd kwijt bent.

Interesse?
Word jij enthousiast van deze vacature en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar [email protected] onder vermelding van de functietitel of vul onderstaand formulier in. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Young & Fair gelooft dat we door kennis te delen over eerlijke consumptie, jongeren in staat stellen bewuster te consumeren. Dit doen wij via verschillende evenementen, social media en onze website, waarbij een positieve benadering voorop staat. Deze missie wordt uitgedragen en uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit studenten en young professionals.

De evenementen van Young & Fair zijn bedoeld om vragen op te roepen en bewustzijn te creëren, niet om met een vinger te wijzen en te corrigeren. Wij gaan niet op de barricade staan, maar zoeken toenadering in een dialoog en het bouwen van relaties.

De organisatie wordt volledig gerund door vrijwilligers, inclusief het bestuur. Young & Fair bestaat uit ongeveer 90 actieve vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn verdeeld over tien teams en zes activiteiten. In 2016 hebben we, in het kader van professionalisering, onze focus verscherpt en drie focusgebieden gedefinieerd: food, fashion en finance.

Wij organiseren o.a. de volgende evenementen:

 • Fair Fashion Festival
 • Gastlessen op middelbare scholen
 • Max Havelaar Lecture
 • Young & Fair Masterclass
 • Young & Fair Weg

Haarlem, Nederland Toon kaart