Donderdagmiddag is filmmiddag voor onze bewoners


Omschrijving

Onze bewoners vinden het ontzettend leuk om muziekfilms & natuurfilms te kijken, comedy en ouderwetse filmpjes. Op ons activiteitenplein (omringd door alle woongroepen) op de pg-afdeling Klein Amersfoort hangt een projectiescherm waar wij dvd's op kunnen afspelen. Een soort bioscoop maar dan in eigen huis! Vrijwilligers organiseren deze middag wekelijks en dit wordt zeer gewaardeerd. We zoeken uitbreiding in het vrijwilligersteam. Werkzaamheden houden in:

Scherm omlaag zetten d.m.v. elektronische knop.Dvd uitzoeken en aanzetten (Andre Rieu, cabaretiers, natuurfilm, etc.) We hebben een deel van deze dvd's in beheer maar er kunnen er nog meer aangeschaft worden.Stoelen klaarzetten, bewoners ophalen en op juiste plek zetten voor het scherm, tijdens film aanwezig blijven.Evt hapje drankje verzorgen, dit nog in overleg.Na afloop bewoners terughelpen, stoelen weer op hun plek zetten en dvd/projectiescherm opruimen.

Gemiddeld doen hier 20 á 30 bewoners aan mee maar dit aantal kan verschillen. De doelgroep is veelal demente ouderen, soms schuiven er bewoners bij van somatiek of van de korsakov groep.

Gevraagde kennis en vaardigheden:

Sociaal.Geduldig.

Naast de zorg die de bewoners ontvangen, willen ze ook graag dat extra stukje aandacht en gezelligheid. Een praatje, een kopje koffie of thee, een wandeling of een spelletje, het zit in de kleine dingen.

Het verpleeghuis bestaat uit 11 woongroepen, waarvan 6 groepen met veelal demente bewoners, 4 groepen somatiek en 1 groep met doelgroep syndroom van Korsakow. Gelegen in een rustige, bosrijke omgeving met een dierenweide, grand cafe en mooie wandelmogelijkheden is het een prachtige locatie.

Het gaat om de donderdagmiddag, rond 14:00 uur verzamelen de vrijwilligers om de spullen klaar te zetten en de film te starten, film duurt gemiddeld een uur en dan nog opruimen weer. De frequentie is wekelijks. Soms kan er ook een optreden zijn, waardoor het niet kan doorgaan de filmmiddag. In dat geval krijg je dat op tijd te horen en wellicht dat je het leuk vindt om dan daarbij te helpen.

We zoeken naar nog een extra persoon, naast de 2 mannen die deze middag al een paar manden doen. Zo kan er onderling ook gewisseld worden als iemand een keer niet kan. Jullie werken samen en kunnen terugvallen op de coordinator welzijn en vrijwilligers.

Ben jij die sociale, geduldige persoon die dit leuk lijkt? Dan kom ik graag in contact met jou!

Sophie van Cappellen
Coordinator Welzijn & Vrijwilligers
06-42559232
[email protected]

In een bosrijke en rustige omgeving in Amersfoort ligt verpleeghuis De Lichtenberg. Door de parkachtige ligging, met wandelpaden die ook begaanbaar zijn met rollator en rolstoel, hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid. Op het terrein zelf is een dierenweide met schapen, konijnen, cavia’s en geiten.

Het prachtig ingerichte, ruime en lichte verpleeghuis biedt een prettige woon- en leefomgeving. Er worden allerlei activiteiten en uitstapjes georganiseerd waar u vrijblijvend aan deel kunt nemen.

U kunt er terecht voor somatische en psychogeriatrische zorg. Daarnaast is er een dagcentrum voor mensen met geheugenproblemen.

In De Lichtenberg werken wij met elf woongroepen waar wij kleinschalige verpleeghuiszorg aanbieden. Alle bewoners hebben een eenpersoonskamer.

Afdeling Myosotis is er voor mensen die ernstig ziek zijn en voor mensen in het laatste stadium dementie, die niet thuis kunnen of willen sterven.

Op afdeling 'De Uitkijk' wonen cliënten met de ziekte van Korsakov. Door middel van begeleiding en structuur bieden wij hen een veilige en vertrouwde  omgeving, waar cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.  

Verpleeghuis De Lichtenberg is van oorsprong een protestants-christelijk huis, maar het staat nu uitdrukkelijk open voor alle gezindten. 

Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort, Nederland Toon kaart