Wie maak jíj blij met jouw bezoek?


Omschrijving

Als bezoekvrijwilliger word je gekoppeld aan een bewoner van ons woonzorgcentrum, die heeft aangegeven graag bezoek te willen ontvangen omdat hij of zij zich eenzaam voelt.
Vaak vinden de ouderen het fijn om buiten te wandelen, een praatje te maken of gezamenlijk een spelletje te doen of koffie te drinken.
Dit alles in overleg met de bewoner en de verzorging.


De beschikbare werktijden zijn:
In overleg met de bewoner


Heb jij affiniteit met ouderen en inlevingsvermogen, ben je geduldig, respectvol en kun je goed luisteren? Houd je je aan gemaakte afspraken?
Beheers je de Nederlandse taal voldoende om een eenvoudig gesprek te kunnen voeren?
Reageer dan snel op deze vacature, want wij hebben diverse bewoners die je blij kunt maken met je bezoek!

Wat hebben wij te bieden:

  • Een zinvolle manier van bezig zijn en andere mensen te leren kennen
  • Mogelijkheid kennis en ervaring op te doen
  • Een inwerk- en kennismakingsperiode
  • Reiskostenvergoeding (indien van toepassing)
  • WA en ongevallen verzekering
  • Ondersteuning door middel van workshops of trainingen


Goed om te weten:
Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van onze vrijwilligers.


Locatie Zuylenstede:
Midden in de wijk Overvecht, grenzend aan de Vecht, wonen 250 mensen in een appartement of servicewoning van Zuylenstede. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor Gekoesterd Wonen in de huiskamer van 'de Zonnehoek', waar voor ouderen met dementie samen met medewerkers en vrijwilligers, een gezamenlijk huishouden vormen.

Vecht en IJssel is dé dienstverlener in wonen, welzijn en zorg voor ouderen in de provincie Utrecht. Op vier locaties (Ewoud, Transwijk, Zuylenstede en Lieven de Key) en met Zorg Thuis zetten wij ons in voor een optimaal welbevinden van onze cliënten. We doen dit vanuit de overtuiging dat mensen, jong en oud, zich beter voelen als ze worden gehoord en gezien. Juist in deze tijd, waarin ouderen steeds vaker op zichzelf komen te staan, wil Vecht en IJssel hier het antwoord op zijn.

Samen beter!

Wij geloven dat een levendige gemeenschap belangrijk is voor het welzijn van mensen: in de wijk, onder cliënten, huurders, medewerkers en vrijwilligers. Deskundige en gastvrije dienstverlening en vernieuwende woonconcepten dragen hieraan bij.

We zijn in Ewoud en Zuylenstede onderscheiden met het vrijwilligerskeurmerk 'Goed geregeld!'.

Perudreef 8, 3563 VA Utrecht, Nederland Toon kaart